Nada se pobjedi svog bivšeg kluba

Van der Sar: Iskustvo je na strani Uniteda

Edmir Škorić

Veliki engleski derbi odigrat će noćas Manchester City i Manchester United na Etihad stadionu.

Crveni vragovi imaju tri boda prednosti nad Cityjem i ostanu li neporaženi na Etihadu bit će nadomak nove titule. City bi se pobjedom zadržao u utrci u preostala dva kola. Ipak, u pobjedu Uniteda vjeruje Edwin van der Saar, bivši golman kluba s Old Trafforda.

"Šest godina sam igrao u Unitedu i još uvijek je taj klub u mom srcu. Nadam se da će napraviti dobar rezultat i zadržati naslov", kazao je Van der Sar, dodavši:

"Imam povjerenja u sve igrače, posebno zbog iskustva koje imaju Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Paul Scholes i Patrice Evra".

"Sir Alex Ferguson je na klupi Uniteda 26 godina i osvojio je 13 naslova do sada, tako da je bogato iskustvo na strani Uniteda. Ali to ne može umanjiti želju i glad Cityja. Prošle godine osvojili su FA Cup, a sada se natječu za titulu", dodao je nekadašnji čuvar mreže Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.