Alabu smatraju jednim od temelja budućnosti Bayerna

Rummenigge: Barca može zaboraviti na Alabu

A. Haznadarević

Nakon što su mediji objavili interesovanje Barcelone za Bayernovog defanzivca Davida Alabu, ubrzo je stigao i odgovr iz minhenskog kluba.

Austrijski reprezentativac je postao važan član momčadi Bayerna, a njegove odlične partije nisu prošle neopaženo. Tako je objavljeno da Barcelona u devetnaestogodišnjem Alabi vidi trajno riješenje u odbrani, a na sve ovo se oglasio i predsjednik minhenskog kluba Karl-Heinz Rummenigge, koji je Kataloncima poručio da se ne zamaraju sa takvim idejama.

 

"Mi ne prodajemo igrače, a posebno ne Davida Alabu, koji će igrati značajnu ulogu u Bayernovoj budučnosti", ističe Rummenigge.

 

A na pitanje novinara o mogučem transferu na Nou Camp, sam Alaba je izjavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Nikada nisam čuo za to. Čast je i san biti povezivan sa Barcelonom, međutim ja sam veoma sretan u Bayernu", zaključuje mladi defanzivac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.