Slavlje dupke krune u Dortmundu

Gospodare njemačkog nogometa slavilo 300.000 ljudi

Edmir Škorić

Nogometaši dortmundske Borussije vladari su njemačkog nogometa. Crno-žuti su ove sezone potukli konkurenciju na oba fronta (Bundesliga i Kup).

Borussia je iza sebe ostavila Bayern u Bundesligi, a istu je momčad deklasirala u finalu Njemačkog kupa. Izabranici Jurgena Kloppa postali su sinonim za nogomet u Njemačkoj u protekle dvije sezone.

 

Poznato je da BVB ima ponajbolje navijače u Evropi. U popodnevnim satima su igrači i osoblje kluba sletjeli u Dortmund iz Berlina s finala Kupa. U zračnoj luci ih je primio gradonačelnik Ullrich Sierau, da bi u 18 sati otvorenim autobusom krenuli u obilazak grada.

 

Bodrilo ih je 300.000 ljudi, a prevezli su se do Borsigplatza, gdje je klub i osnovan prije 103 godine. Emocija nije nedostajalo, pa tako ni kod Kloppa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Na Borsigplatzu sam čak i ja počeo plakati", rekao je Klopp. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.