Sutil, Perez, Di Resta, mogući nasljednici

Massa sve bliže izlaznim vratima Ferrarija

M. Maksimović

Pet utrka je iza nas, Felipe Massa je ostvario tek jedan plasman među deset najbolji, zauzeo je deveto mjesto u Bahrainu. U ekipi Ferrarija polako gube strpljenje i sve više razmišljaju o eventualnoj zamjeni drugog vozača.

većina stranih medija piše o odlasku Mase iz Ferrarija već nakon utrke u Monte Carlu.Ono što u ovom trenutu kvari planove Ferrarija, jesu konstruktorski bodovi, jer Massa je osvojio 59 manje od Alonsa. A upravo je borba za konstruktorski naslov vrlo važna zbog novca kojeg će kasnije dobiti ekipa.

''Od Felipea očekujemo da odmah u Monaku reaguje na najbolji način jer su nam njegovi bodovi itekako važni u borbi za konstruktorsko prvenstvo'' pojašnjava situaciju sa brazilskim vozačem, šef ekipe Stefano Domenicali.

U ovakvoj situaciju mediji špekulišu o njegovom nasljedniku u ekipi. Spominje se Adrian Sutil koji je viđen u boksu Ferrarija proteklog vikenda u Španiji, zatim Sergio Perez član Ferrarijeve vozačke akademije, te Paul Di Resta i Jules Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.