Defanzivac ostaje u Njemačkoj

Hummels produžio sa Borussijom Dortmund

Igrač Borussije Dortmund, Mats Hummels, potpisao je novi ugovor sa ekipom Njemačkog prvaka.

23-godišnji stoper je na svoje zadovoljstvo ali i zadovoljstvo čelnika kluba produžio ugovor do 2017. godine.

 

"Presretni smo što je jedan od naših ključnih igrača, Mats Hummels potpisao novi dugogodišnji ugovor. On nije važan samo u defanzivi nego i u kompletnoj izgradnji naše igre", kazao je sportski direktor Michael Zorc.

 

Također, zbog produženja ugovora bio je prezadovoljan i trener ekipe, Jurgen Klopp, budući da je Hummels imao dosta drugih ponuda.

 

"Mats Hummels bi mogao zaigrati u bilo kom drugom klubu u Evropi, ali je umjesto toga odabrao da ostane u Dortmundu. Ovo je sjajno ispalo za klub", rekao je prezadovoljni Klopp.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Hummels je u Borussiju Dortmund stigao iz Bayern Munchena u januaru 2008. godine ta je od tada postao jedan od ključnih igrača ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.