Bavarci traže napadača

Sport Bild: Džeko ili Lewandowski pojačavaju Bayern

Adnan Beganović

Prema pisanju Sport Bilda čelnici Bayerna su u potrazi za napadačem, a u fokusu Bavaraca su navodno naš reprezentativac Edin Džeko i poljski reprezentativac, koji brani boje Borussije Dortmund, Robert Lewandowski.

Sport Bild danas donosi informaciju koja govori da su čelnici Bayerna u grozničavoj potrazi na napadačem koji bi uz Marija Gomeza trebao biti udarna igla bavarske momčadi u narednoj sezoni.

Navodi se da su Džeko i Lewandowski za Bavarce idealan izbor, ali za realizaciju jednog od ova dva eventualna transfera postoji problem.

Sport Bild piše da je u slučaju Lewandowskog to Borussia Dortmund, koja ne želi prodati poljskog napadača, dok je kod Džeke situacija nešto drugačija.

Naime, Sport Bild tvrdi da bi Građani možda i pristali prodati našeg reprezentativca, ali prema saznanjima ovog njemačkog lista, Dijamant se ne želi odreći primanja koje ima u Cityju, a koja mu Bayern ne želi ili pak ne može dati.

Na kraju treba podsjetiti da su Bavarci već doveli jednog napadača i to Claudija Pizarra iz Werdera, ali trener Bayerna, Jupp Heynckes bi u momčadi želio još jednog igrača koji je u stanju puniti protivničke mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.