Haris Medunjanin priznao:

U Maccabiju je cirkus, nadam se da odlazim odavde

Reperezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin iza sebe u Maccabiju ima sezonu koju želi što prije zaboraviti.

Maccabi je u dva navrata suspendovao Medunjanina, te je reprezentativac BiH uglavnom drugu polovinu sezone proveo van terena.

 

"Nakon što sam se vratio sa prve suspenzije, ništa se nije promijenilo. Nisam igrao nikako. Nisam znao i ni danas ne znam zašto nisam igrao. Čak su se i navijači okrenuli protiv mene. Ne razumijem zašto jer sam uradio mnogo za klub", kaže Medunjanin.

 

"Uradio sam ja mislim sve što sam mogao i sada želim da se vratim u Evropu, kao što to želi i svaki drugi igrač. Možda se to i ne sviđa nekima u klubu, ali to je tako. Nema tu ništa pogrešno. Ovdje u Maccabiju sve ponekad liči na pravi cirkus", smatra Medunjanin.

 

U jednom je trenutku Medunjanin razmišljao čak i o tome da okonča karijeru, jer ga Maccabi nije htio prodati.

 

"Problem je što znam da mogu igrati u nekoj od jačih evropskih liga, a izgleda da ne mogu igrati u Izraelu. To me muči".

 

Maccabi je dobio novog sportskog direktora Jordija Cruijffa i novog trenera Oscara Garciu, ali to neće zadržati reprezentativca BiH u Izraelu.

 

"Nisam još ništa pričao sa sportskim dirketorom. Nadam se da ću ovog ljeta promijeniti klub. Najmanje što Maccabi može uraditi nakon svega za mene je da ne traži nerealnu odštetu", dodao je naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.