City gubi više od 50 miliona zbog loše transfer politike

Katastrofalno loša transfer politika Manchester Citya mogla bi koštati ovaj klub oko 50 miliona eura u ovom prelaznom roku.

Naime, toliko novca će Manchester City izgubiti kako bi se riješio svojih igrača Emmanuela Adebayora, Roque Santa Cruza i Wayne Bridgea.

Aktuelni prvak Engleske spreman je prodati Adebayora Tottenhamu za deset miliona eura, a u Cityu se nadaju i prodaji Bridgea i Santa Cruza.

Adebayor je u dresu Tottenhama, gdje je ovu sezonu proveo na posudbi, postigao 18 golova u 37 utakmica, pa ga na White Hart laneu žele zadržati.

City je platio 25 miliona Arsenalu za Adebayora, kojem namjeravaju platiti dodatnih pet miliona kako bi pristao na manju platu u Tottenhamu. City plaća Adebayora 180.000 eura sedmično, a ima ugovor na još dvije godine.

Slična je situacija i sa Bridgeom i Santa Cruzom, koji imaju ogromne plate i City ih plaća, iako su daleko od prve ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.