Hajduk kroz penale do nove pobjede

11. kolo HNL-a

Hajduk kroz penale do nove pobjede

Edmir Škorić

Penali su donijeli Hajduku pobjedu nad Cibalijom u 11. kolu hrvatskog prvenstva, dok prvoplasirani Dinamo od 20:15 igra svoju utakmicu u Šibeniku.

Nakon euforične pobjede protiv Dinama na Maksimiru, Hajduk je dva puta remizirao i tako unio nervozu u redove splitskog velikana ali su se stvari sredile današnjom pobjedom protiv Cibalije. Na Poljudu se skupilo tek nekih 3,000 domaćih navijača koji su mogli uživati u igri Hajduka no realizacija je i ovoga puta bila slaba. Hajdukovci su od prve pa do zadnje minute imali pritisak na gol gostiju a pobjeda je došla tek nakon golova sa "bijele tačke". U 12. minuti Bagarić rukom ped svojim golom skreće loptu a glavni sudija Danijel Trampus bez razmišljanja pokazuje na 11 metara. Siguran realizator bio je Kalinić.

I u drugom dijelu Hajduk dolazi do pogodka, ponovo u režiji Kalinića i ponovo sa 11 metara.

Slaven ubjedljiv, remi u Varaždinu

Ekipa koja ove sezone u stopu prati Dinamo i Hajduk je Slaven Belupo koji je i danas pokazao da su jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje domaćeg prvenstva. U Koprivnici je danas pala i Croatia Sesvete i to sa 4 pogodka u mreži. Ponovo je domaće navijače svojim igrama i golovima obradovao Bojan Vručina koji se danas 2 puta upisao u listu strijelaca.
Vodstvo Slavenu donio je Srebrenko Posavec nakon asistencije Kristijana, Posavec je bio najspretniji u šesnestercu gostiju i sa šest metara neometano pogodio za 1:0. Golman gostiju Radoš je u 50. minuti ponovo išao po loptu u mrežu a strijelac je bio Bojan Vručina nakon jedanesterca. Euro-pogodak postiže Vručina sredinom drugog poluvremena kada volej šutom iskosa pogađa nebranjeni dio gola Radoša. Možda je samo hito ubaciti, no bilo kako bilo proslavio se još jednom i ovo mu je prvi "euro" gol. 20-ak minuta prije kraja Mario Jurić pogađa za po Croatiju neugodnih 4:0.

Vjerovali ili ne, ali su gosti iz Rijeke u Varaždinu protiv Varteksa vodili sa 0:3, rezultat je na kraju ipak glasio 3:3 što je itekako rijetka pojava na fudbalskim terenima. Nakon 15 minuta igre bilo je 0:2 zahvaljujući Anasu i Ahmadu Sharbiniju. U drugom poluvremenu bratska veza je urodila plodom i nakon duge lopte Anasa, stariji brat Ahmad pogađa za 0:3 i ujedno svoj drugi gol na današnjoj utakmici.

I onda domaći uzimaju incijativu i do kraja utakmice uspijevaju izjednačiti rezultat. Miljenko Mumlek je najprije u 61. minuti smanjio rezultat na 1:3 a onda domaćini ostaju i sa igračem manje jer je Vukman nepropisno zaustavio Ahmada. I kada se činilo da je sve riješeno domaćini se vraćaju u igru. U 78. minuti Goran Mujanović smanjuje na 2:3 a veliko oduševljenje za varaždince donio je Gordan Vuk koji je samo desetak minuta prije toga ušao u igru.

U zadnjoj minuti idealna šansa za Varteks da napravi pravo čudio i uprkos svemu pobijedi ali Mujanović nije uspio.

NK Zagreb i Zadar su odigrali utakmicu bez golova, Osijek je bio bolji od Intera iz Zaprešića rezultatom 2:1 a u tijeku je utakmica Šibenik - Dinamo, sa tom utakmicom će se kompletirat 11. kolo.

Kalinić vodi na listi strijelaca

Golovima prvenstveno sa bijelih tačaka napadač Hajduka i reprezentacije Hrvatske vodi na listi najboljih strijelaca sa 10 pogodaka. Igrač Slaven Belupa i jedan od najboljih aktera HNL-a ove sezone Bojan Vručina zaostaje 2 gola za splitskim napdačem i ima 8 golova. Anas Sharbini (Rijeka) i Goran Mujanović (Varteks) imaju po 5 pogodaka, kao i Mario Mandžukić koji večeras igra svoju utkamicu sa Dinamom protiv Šibenika. Nekoliko igrača imaju po 4 pogodka (Balaban, Dodik, Malčić, Petrović i Sinjović. Naš mladi reprezentativac i napadač  Šibenika ima 3 gola, stim da večeras igra svoju utakmicu protiv Dinama te se možemo nadati još po kojem golu našeg dragulja. Riječ je svakako o Erminu Zecu, mladiću koji je rođen u Bugojnu i koji je u Šibenik došao iz Iskre.

Rezultati 11. kola HNL-a:
NK Zagreb - Zadar 0:0
Osijek - Inter (Z) 2:1
Hajduk - Cibalia 2:0
Slaven Belupo - Croatia (S) 4:0
Varteks - Rijeka 3:3
Šibenik - Dinamo (20:15)
Na tabeli vodi Dinamo sa 22 boda i utakmicom manje a slijede ga Slaven Belupo i Hajduk sa po 20 bodova. Zagreb ima 17 a bod i utakmicu manje ima Šibenik na 5. mjestu. Na dnu je Zadar sa samo 5 osvojenih bodova u 11 kola, a nešto bolje se nalaze Inter Z. sa 10 i Osijek sa 12 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.