Fedor sa Putinom nakon meča

Odlazak legende slobodne borbe

Oproštaj velikog Fedora Emelianenka

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boraca svih vremena, Rus Fedor Emelianenko, objavio je kraj karijere.

Ova 36-godišnja legenda slobodne borbe konačno zbogom je rekao nakon ubjedljive pobjede nad Brazilcem Pedrom Rizzom u St. Petersbourgu, a Fedor je brobu dobio nakon devedeset sekundi borbe.

Nakon meča, rastužio je navijače objavom povlačenja.

"Vrijeme je da prekinem. Želim biti uz svoju porodicu. Moje kćerke odrastaju bez mene i mislim da je vrijeme da se povuče," rekao je legendarni Fedor.

Legenda borilačkog sporta je u karijeri imao ukupno 39 borbi. U 34 je upisao pobjede, četiti je izgubio, dok je jedna borba bila "no contest."

Fedoru je podršku iz publike davao i ruski predsjednik Vladimir Putin koji je bio u društvu njegovog mlađeg brata Alxandera.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.