Ugovor do kraja godine

Juninho produžio saradnju sa Vasco da Gamom

A. Haznadarević

Tridesetsedmogodišnji Brazilac Juninho Pernambucano, koji je ostao zapamćen kao kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u posljednjih nekoliko decenija, produžio je ugovor sa Vasco da Gamom.

Brazilski veteran je nakon odlaska iz Lyona za koji je nastupao osam godina, 2009. godine prešao u katarski klub Al-Gharafa, da bi se prošle godine vratio u rodni Brazil potpisavši za Vaco da Gamu, sa kojim je sada i produžio saradnju do kraja ove godine. To bio povratak u klub za koji je već nastupao šest godina u periodu od 1995. go 2001. godine.

Primanja će ovisiti od učinka, odnosno od broja nastupa za momčad, a u ugovoru je ostavljena mogučnost produženja na još šest mjeseci.

"Jako sam sretan što i dalje ostajem ovdje, ovdje se osjećam kao kod kuće. Tu sam igrao kao mladić i lijepo je da ponovno mogu pobjeđivati s dragim klubom. Glavni cilj ove sezone je osvajanje Serije A i nadam se da ću to uspjeti u mojoj kasnoj fazi karijere", istakao je Juninho.

Inače, Juninho je nakon povratka u ovaj brazilski klub nastupio 46 puta, te se upisao u listu strijelaca 17 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.