Željo slavio s 3:0 protiv Gruda, s 2:0 protiv Širokog

Dva gola Brkovića, po jedan Zebe, Čolića i Bešlije

Nogometaši Željezničara odigrali su prijateljske utakmice u Međugorju s Grudama i Širokim Brijegom.

Plavi s Grbavice su igrali na dva terena u Međugorju. Prva postava je tako zaigrala protiv Širokog Brijega, dok je Amar Osim, menadžer sarajevskog kluba, u meču s Grudama izveo rezervnu postavu.

Protiv Širokog su od prve minute zaigrali: Antolović, Kerla, Bogičević, Čolić, Kvesić - Zolotić, Svraka, Selimović, Adilović, Bešlija, Zeba.  

Iako je Široki bio bolji, imao dvije stopostotne šanse preko Roskama, na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, dok su rezervisti Želje imali vodstvo 1:0 golom Brkovića, ovoljetnog pojačanja iz Veleža.

Na poluvremenu igrači Želje mijenjaju terene, pa je prva postava odmjerila snage do kraja s Grudama, a rezerve sa Širokim. Obje momčadi ostavljaju dobar dojam.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva gola su prvotimci dali niželigašu iz Gruda, a strijelci su bili Zeba i Bešlija. Sjajni Brković je glavom nakon centaršuta matirao Marića za vodstvo Plavih rezervi protiv Širokog, a konačnih 2:0 postavio je Elvir Čolić u 80. minuti, kada je izašao sam pred golmana iskosa s desne strane i pogodio.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.