Rose Barwuah, biološka majka Maria Balotellija

Zarađuje oko 15 KM za sat

Balotellijeva majka radi kao čistačica

M. Skaka

Majka multimilionera Maria Balotellija našla je novi posao kao čistačica u poslovnoj zgradi kako bi se uspjela izdržavati.

Rose Barwuah, biološka majka Maria Balotellija, bori se za život radeći noćne smjene u rent-a-car kompaniji za minimalac od 6 funti na sat. I dok zvijezda Manchester Cityja na posao ide bijelim Bentleyem, njegova majka svaki dan sjeda na autobus broj 11.

Rose i njen muž Thomas koji su iz Gane dali su Maria na usvajanje kada je imao dvije godine i od tada on živi sa imućnom porodicom Balotelli. Par iz Gane je tada živio u malom stančiću u Bresciji, a Mario je imao infekciju prbavnog trakta opasnu po život koja se pogoršavala zbog loših stambenih uslova.

Nekad krajem prošle godine, Marijeva biološka majka i otac preselili su se u Manchester kako bi bili bliže svome sinu. Kakvi uslovi vladaju u naselju Wythenshawe u kojem žive, jasno oslikava podatak da je upravo tu snimana komedija "Besramni" koja govori o porodicama koje žive u siromašnim natrpanim zgradama.

Balotelli je posjetio ovo naselje par puta i svaki pu svojom pojavom šokirao komšije.

"Mnogo ljudi koji znaju ko je njen sin ne mogu da vjeruu da Rose Barwuah radi kao čistačica. Nije u redu da on glanca svoje medalje, dok ona glanca tuđe stolove.", rekao je jedan od komšija za Mirror.

"Rose se pomirila sa stanjem i spremna je raditi za minimalac. Izgleda da ona ne želi novac od Maria, da se smjestila ovdje i da će ostati.", dodaje komšija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.