Liga prvaka 2. pretkolo

Vardar u nadoknadi ostao bez pobjede, Rukavina spasio Dinamo

M. Šljivak

Još tri utakmice drugog pretkola završene su večeras, a već u prvoj između Bate Borisova i makedonskog Vardara viđeno je čak pet golova i dosta uzbuđenja.

Vardar je sjajno odigrao do devedesete minute susreta kada su uspjeli sami sebe pobijediti primivši dva gola. Bate je prvi došao do vodstva u finišu prvog poluvremena preko Mozolevskog, da bi u nastavku golovima Kostovskog i Stjepanovića Vardar preokrenuo rezultat na 2:1.

Ipak, u 90. minuti Vardar ostaje bez pobjede. Rodionov i Šimić su postigli golove za preokret i pobjedu bjeloruskog tima od 3:2.

Zagrebački Dinamo je napravio dobar posao na gostovanju kod bugarskog Ludogoretsa gdje su odigrali neriješeno 1:1. Marcelinho je u 67. minuti doveo Bugare u prednost, a Dinamo je do izjednačenja stigao u 93. minuti kada je Rukavina pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Ubjedljivu pobjedu ostvario je kiparski AEL Limassol koji je sa 3:0 savlladao Linfield iz Sjeverne Irske. Vouho je u 16. minuti donio prednost AEL-u, da bi nakon tačno pola sata igre Ouon pogodio za 2:0.

Konačnih 3:0 postvaio je Dickson u 54. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.