Bez iznenađenja na startu prvenstva

Prvenstvo BiH za košarkašice, 1. kolo

Tuzlanke lako sa Livnom

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva nisu imale mnogo problema da protiv Livna stignu do prve pobjede u Prvenstvu BiH. Domaće su bile bolje u svakoj četvrtini pa je na kraju rezultat glasio 99:70.
Najbolje u pobjedničkom timu bile su Džinić sa 23 koša, Iriškić (19) i Ferhatović koja je postigla 17 poena.
Da u svojim redovima nisu imale sjajnu Galićevu (34) gošće bi pretrpjele teži poraz. Slično je bilo i u drugom susretu koji su u Trebinju odigrali Neimarstvo 03 i RMU Banovići.

Doduše, Banovićanke su pružile nešto veći otpor pa su Trebinjke slavile sa 91:70.
Najinterasntnije je bilo u Gradišci gdje su snage odmjerili Sloboda i Čelik. U uzbudljivom finišu pobjeda je za pola koša pripala domaćim igračicama (63:62).
U srijedu će svoj susret odigrati Brotnjo 94 i Bugojno, dok je meč Željezničara i Zrinjskog na programu 4. decembra. U ovom kolu slobodna je bila ekipa Borac-Mladost.

Jedinstvo - Livno 99:70
JEDINSTVO: Iriškić 19, Bešić 19, Dindić 2, Džinić 23, Žepić 10, Kovačević 5, Ferhatović 17, Žabić 4, Gašparov, Puškar, Trumić.
LIVNO: Velić 12, Galić 34, Mihaljević, Barač 10, Krišto 7, Milak, Šimunović 7, Vuletić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.