"Favoriti smo protiv Širokog"

Perić: Devedeset posto igrača je podbacilo

A. Haznadarević

Trener Zrinjskog Dragan Perić razočaran je pristupom svoje momčadi u prvom susretu ove sezone, u kojem je njegova momčad savladana od strane Leotara rezultatom 1:0, te najavljuje jako zanimljiv susret, koji će se igrati okviru drugog kola.

Plemići su se sa Polica vratili praznih ruku, a krivca za poraz Perić nije mogao posebno istaći, već je ostao pri stavu da skoro niko od igrača nije pružio partije kakve se od njih očekuju i kakve pružaju na treninzima.

"Devedeset posto igrača je podbacilo. Leotara se nije trebalo pribojavati i uvjeren sam usprkos porazu da smo bolja ekipa, ali to je trebalo pokazati na terenu", istakao je razočarani Perić, koji se zatim osvrnuo hercegovačkom derbi susretu, koji ih očekuje u narednom kolu kada im u goste dolazi momčad Širokog Brijega.

"Široki je jedna dobra ekipa, prošle su nas sezone u Mostaru dobili 1:0. Od tada su se i pojačali, ali i mi smo. Ipak uz sve rečeno, igramo na svom terenu i favoriti smo, što ćemo nadam se i opravdati", zaključio je šef stručnog štaba Zrinjskog.

Inače, Široki je oslabljen odlaskom trenera Bloudeka, te još uvijek nije poznato ko će sa klupe voditi momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.