Branioci naslova neporaženi i u Bijeljini

Četvrtfinale Kupa BiH u fudbalu

Zrinjski spasio “nulu” u Bijeljini

Prvi susret četvrtfinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine odigran danas u Bijeljini između Radnika i Zrinjskog završen je bez pobjednika – 1:1.

Mada su Plemići slovili kao apsolutni favoriti, oprvoligaš iz Republike Srpske snažno se odupreo lideru Premijer lige BiH i bio mnogo bliži da trijumfuje, te da sa pozitivnim rezultatom otputuje na revanšu Mostar. Iz prve ozbiljnije prilike domaći su došli u vodstvo. Sušić je probio desnu stranu odbrane Zrinjskog i nesebično asistirao za Vujića, a ovaj manirom iskusnog strijelac lobuje golmana Marušića za veliko slavlje navijača bijeljinskog prvoligaša.

Radnik – Zrinjski     1:1    Strijelci: 1:0 – Vujić (20), 1:1 – Vuković (79).
BIJELJINA – Gradski stadion. Gledalaca: 1. 300. Žuti kartoni: Rankić (Radnik), Serdarušić, Marušić (Zrinjski).
RADNIK: Đorđić, Trifković, Zečević, Jevtić, Vico, Gavrilović, Rankić, Pavić /od 83. Krsmanović/, Sušić, Vujić /od 66. Gašević/, Marinković. Trener: Nikola Bala.
ZRINJSKI: Marušić, Puljiz, Nikolić, Serdarušić, Vuković, Selimović /od 77. Sušić/, Ivanković, Žuržinov, Stojanović /od 46. Bubalo/, Đurić, Aničić /od 46. Kordić. Trener: Dragan Jović.
Sudija: Senad Ibrišimbegović /Travnik/.
Pogodak je dodatno motivirao fudbalere Radnika koji su nastavili sa atacima ka golu Zrinjskog, a pet minuta prije kraja poluvremena propustili su najbolju priliku utakmice. Golman Marušić je u šesnaestercu srušio Marinkovića, a sudija Ibrišimbegović pokazao je na bijelu tačku. Loptu je na kreč postavio Jevtić, no nije bio precizan pogodivši prečku.

I kao što to u fudbalu biva, nakon brojnih promašaja uslijedila je kazna. Neuspjelu ofsajd zamku domaćih izbjegao je Vuković i sa pet metara pogodio za izjednačenje. Do kraja susreta oba tima imali su po jednu priliku. Prvo je Rankić propustio Radniku osigurati trijumf, a u finišu susreta Vuković nije iskoristio pogrešku golmana domaćih, Đorđića, pa je na kraju ostalo 1:1.  



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.