Brani svoju novu zvijezdu

Ferguson: Van Persie nije dobijao dovoljno lopti

A. Haznadarević

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izjavio je danas da njegovi igrači nisu dovoljno koristili kvalitete Robina van Persieja u porazu od Evertona rezultatom 1:0, na startu engleske Premier lige.

"Mnogo su trčali, dobacivali se loptom oko njega, ali nije bilo prodora ka petercu i upošljavanja Van Persieja. Kada imate takvog igrača u timu, morate da iskoristite njegovu snalažljivost protiv protivničkih centralnih bekova", rekao je Ferguson, koji je Holanđaninu ukazao šansu tek u posljednjih 25 minuta.

On je istakao da je porazu na Goodison parku kumovao i sudija Andre Marriner, koji je sve vrijeme favorizirao domaćina.

"Nije nam svirao čist penal nad Welbeckom u finišu prvog poluvremena. To je ključni detalj utakmice. Teško je igrati u "domaćinskim uslovima", kada publika utiče na sudije. United je bio bolja ekipa, a oni su samo gurali loptu prema visokom Felainiju", poručio je Ferguson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.