Bavarci žele prekinuti dominaciju Dortmunda

Neuer: Nema više izgovora za Bayern

Uoči početka nove sezone u njemačkom fudbalskom prvenstvu u Bayernu su odlučni prekinuti dvogodišnju dominaciju Borussije Dortmund.

Uoči subotnjeg gostovanja kod Greuther Fürtha potvrdio je to i golman minhenskog kluba Manuel Neuer.

 

"Više ne smije biti izgovora. Od samoga početka želimo pokazati snagu. Naša je namjera ponovo biti broj jedan u Njemačkoj", rekao je čuvar mreže bavarskog velikana.

 

Prvi protivnik Bayernu u novoj sezoni bit će povratnik u elitni razred njemačkog fudbala, ekipa koja je prošle sezone osvojila drugu Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Greuther Fürth se oslanja na želju, pristup i iznimnu fizičku pripremljenost. Napravit će sve što mogu da nam naštete", zaključio je na kraju razgovora Neuer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.