HNL: Pobjeda Dinama

Alispahić počeo golijadu, Dinamo ponizio Zagreb

U posljednjem današnjem susretu šestog kola Hrvatske nogometne lige zagrebački Dinamo slavio je protiv Zagreba u gradskom derbiju sa 6:0.

Zagrebački modri došli su do lagane pobjede nad Zagrebom, u posljednjem današnjem susretu šestog kola Hrvatske nogometne lige.

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mehmed Alispahić načeo je mrežu tima iz Kranjčevićeve u 32. minuti sjajnim udarcem sa preko 25 metara.

Samo tri minute kasnije na 2:0 povisio je Domagoj Vida, da bi Sammir četiri  minute prije odlaska na odmor pogodio sa bijele tačke za 3:0. Isti je igrač početkom drugog poluvremena nastavio golijadu modrih kada je pogodio za 4:0.

Do kraja susreta u strijelce su se upisali i Fatos Beqiraj i Jerko Leko, a Dinamo je ponizio Pjesnike porazivši ih sa 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.