Nastavljamo put prema medalji

Žilavi Brazilci pali u tri seta

M. Maksimović

Naši odbojkaši nastavljaju put prema novoj medalji. U meču drugog kola na Paraolimpijskim igrama u Londonu, BiH je savladala Brazil 3:0.Po setovima se rezultat kretao 25:14, 25:21,25:19, a meč je trajao 74 minute.

Brazilci su poveli 0:3, pa onda 3:5, ali su naši odbojkaši vrlo brzo uhvatili priključak.Nakon toga pravimo seriju 5:0, Asim Medić odlično servira pa BiH stiže do prednosti 13:7. Već tada je bilo jasno da Brazilci teško mogu nešto napraviti u prvom setu koji smo zaključili na set loptu zahvaljujući Mediću i Duranu.

 

Drugi set smo bolje otvorili, poveli smo 5:0, ali Brazilce prave preokret, stižu do vodstvo 7:10. Nastavak nudi rezultatsku klackalicu u kojoj su Brazilci bili za korak ispred, međutim naši odbojkaši su zaigrali bolje kada je to bilo najpotrebnije.Serijom 4:0 stižemo do vodstva 22:18, te smo prednost od četiri poena sačuvali do kraja seta.

 

Na sličan način smo stigli do konačnog trijumfa. Ovaj put je to bila serija od sedam poena zaredom. Brazilci su vodili 18:19, ali do kraja seta, odnosno meča nisu osvojili više niti jedan poen.Safet Alibašić je osvojio 15 poena, Duran 13, Manko 10, dok je kod Brazila najbolji bio Wellington Platini sa 10 poena.

 

BiH - Brazil 3:0 (25:14,25:21,25:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.