Prilika za mladog Chiltona

Max Chilton rezervni vozač Marrusia F1 Teama

M. Maksimović

Max Chilton je od četvrtka zvanično rezervni vozač Marussia F1 Teama.Britanac će od VN Japana u Suziki biti stalni dio ekipe kao vozač koji prisustvuje sastancima za trkačkim inžinjerima kako bi što spremnije dočekao eventualnu priliku. 

Max Chilton ima 21 godinu, u svijetu auto-moto sporta je prisutan od 2005.godine.Nastupao je između ostalog u Britanskoj Formuli 3, Formuli Renault, odnosno GP2 Asia Seriji.Tamo je nastupao kao vozač Marussia Carlin Teama.U ovoj godini je stigao do pobjede i dva pole positiona.Ostvareni rezultati su bili svojevrsna ulaznica u F1 Team Marussije 

 

''Max je imao nekoliko sjajnih nastupa. Osjetio se napredak u svakom novom krugu.Posebno smo bili oduševljeni nastupom u Mađarskoj gdje je Max prvo izborio pole position, a onda i pobjedu.On je već imao priliku da testira naš bolid na testu mladih vozača, a sada mu se ukazala prilika da radi sa timom'' kaže John Booth.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.