Čak 40.000 eura kazne za bordo tim

UEFA drakonski kaznila FK Sarajevo!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) drastično je kaznila Sarajevo, sa čak 40.000 eura zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Levskog.

UEFA je danas obavijestila Sarajevo o izrečenoj kazni, koja se odnosi na utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Levskog iz Sofije na Koševu.

U obrazloženju se navodi da je FK Sarajevo kažnjeno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu, transparenata uvredljivog sadržaja, blokiranih izlaza i ulaza na stadion, te osoba koje su utrčale u teren nakon kraja utakmice.

Podsjetimo, UEFA je kaznila Levski sa 30.000 eura, 10.000 eura manje, zbog isticanja fašističkih transparenata podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.