Široki će biti skoncentrisan samo na teren

Musa: Sarajevo je pod većim pritiskom od nas

A. Haznadarević

Sarajevo će u okviru osmog kola BH Telecom Premijer lige na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Široki Brijeg, te će ovaj susret biti možda i najveći okršaj kola.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Slaven Musa, smatra da je veći pritisak na strani domaćih, budući da osim sportske želje za nastavkom fenomenalne serije, Sarajevo ima i žestok pritisak navijača koji smatraju da njihovi igrači moraju ostvariti pobjedu.

"Obje momčadi u derbiju bit će, naravno, pod pritiskom. Ali taj pritisak bit će ipak malo više izražen na momčad Sarajeva, posebno od strane njihovih navijača u kontekstu i nekih drugih događaja. S druge strane, mi ćemo biti skoncentrisani isključivo na teren, te je u tome naša prednost i vjerujem da ćemo je znati iskoristiti“, smatra Musa.

On je također dodao da bi i tradicija, koja je na strani njegove ekipe mogla odigrati značajnu ulogu kada je u pitanju ishod meča.

"Nećemo se braniti na Koševu, već ćemo tražiti tri boda. Da bi do pobjede u ovom derbiju došli, morat ćemo neutralizovati prekide, ali i opasne pojedince kakvi su Suljić, Hadžić, Husejinović i Sesar, te popraviti realizaciju", smatra trener Širokog, koji je dobro proučio igru Sarajeva u prethodnim susretima ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.