Spursi savladali United

Tottenham u fenomenalnoj utakmici pokorio Old Trafford

A. Haznadarević

Odličnu fudbalsku predstavu priredili su igrači Manchester Uniteda i Tottenhama, koji su odmjerili snage na Old Traffordu u sklopu odigravanja šestog kola engleske Premier lige.

Već na samom otvaranju susreta, tačnije u 2. minutu, gosti pomalo sretno dolaze do vodstva, nakon što je Vertonghen nakon jedne lijepe akcije napravio pometnju u zadnjoj liniji Uniteda, te pogodio Evansa, koji je rukom skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.
 
Minimalno vodstvo Spursa, na semaforu je stajalo tačno pola sata, kada u 32. minutu Gareth Bale na asistenciju Dembelea pogađa za prilično neočekivanih 2:0. 
 
S tim rezultatom se i otišlo na predah.
 
Menadžeru Crvenih đavola Sir Alexu Fergusonu sasvim je jasno bilo da nema šta čekati, te baca sve karte u napad, a uvođenje Waynea Rooneyja je u kratkom roku odmah dalo rezultat.
 
Rooney je u 51. minutu prošao po desnoj strani te ubacio Naniju, koji posprema loptu u mrežu Tottenhama i tako smanjuje na 2:1.
 
Gosti su već u sljedećem napadu odgovorili preko Dempseyja, koji ponovo povećava na dva gola razlike za Spurse.
 
Nevjerovatnu seriju golova zatvara Japanac Shinji Kagawa , koji u 54. minutu pogađa za United, nakon lijepe lopte Robina van Persieja.
 
Do kraja United je silovito pokušavao na sve moguće načine doći do pogotka, ali je okvir gola u nekoliko navrata zaustavio njihove pokušaje.
 
Engleska Premier liga, 6. kolo:
Manchester United - Tottenham 2:3 ( 51. Nani, 54. Kagawa / 2. Verthongen, 32. Bale, 52. Dempsey)
 






Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.