Ivan Katalinić, trener Širokog Brijega

Iskupiti se za poraz u Modriči

Katalinić: Ključ sezone protiv Laktaša

U Nogometnom klubu Široki Brijeg ne očajavaju previše zbog poraza u utorak u Modriči (0:2), jer kako ističu na „Pecari“, njihovi domaćini u 12. kolu bili su bolji i zasluženo slavili.

„Ne može se reći da smo odigrali pretjerano loše. U svakom slučaju nije to bilo izdanje na remoneu i kvalitetu Širokog Brijega, ali izgubili smo u izuzetno kvalitetnoj utakmici od, u utorak, raspoloženijeg protivnika“, rekao je Ivan Katalinić, trener Širokobriježana i istakao:

„Mnogo toga u našim planovima i igri poremetio je gol kojeg smo primili nakon manje od pola minuta igre. Ipak, uspjeli smo se vratiti u igri i imati nekolicinu prilika. Nažalost, do odlaska na odmor nismo ih iskoristili, a u nastavku naši igrači nisu imali dovoljno snage za kvalitetan pritisak poslije kojeg bi poentirali. Modričani su 60. minutu postigli drugi gol i naše nade i želje da ostanemo neporaženi pale su u vodu.“

Katalinić, kaže, kako je njegov tim primoram odmah misliti o narednom vikendu i izuzetno važnom meču sa Laktašima.

„Na Pecaru nam dolazi protivnik koji je u seriji od tri pobjede. U samom su vrhu tabele, možda i najprijatnije iznenađenje prvenstva. No, smatram da smo kvalitetenija momčad i da ćemo to dokazati na našem travnjaku. U toj utakmici samo bi trijumf za nas bio uspjeh, dok niko u klubu ne smije pomisliti što bi se desilo da ne pobjedimo? Svjesni smo važnosti situacije. To nam je utakmica sezone, te vjerujem da ćemo uz pomoć publike slaviti, i tako donekle ublažiti nezadovoljstvo zbog poraza u Modriči“, kazao je Katalinić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.