Lineker uvrijedio muslimane, pa se izvinio

Legenda engleskog fudbala Gary Lineker izvinio se nakon što je tokom prenosa utakmice Lige prvaka uvrijedio muslimane.

Naime, Lineker je komentarišući utakmicu Schalke - Montpellier za televizijsku stanicu Al Jazeera dao nepažljiv komentar, uvrijedivši muslimane i njihove običaje, kada je Montpellier izjednačio protiv Schalkea golom Francuza Karima Ait-Fane.

"Sjajan pokušaj Karima Ait-Fane, koji je pogodio malo izvan šesnaesterca i onda je jeo travu, baš kao i ovaj drugi", rekao je Lineker u prenosu utakmice kada su Ait-Fane i njegov saigrač, Marokanac Younes Belhanda klanjali nakon postignutog gola.

Klanjanje je postalo običaj među igračima iz islamskog svijeta nakon postignutog gola, a to prakticiraju i napadači Newcastlea Demba Ba i Papiss Cisse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.