Sedmo kolo Bundeslige

Bayern želi nastavak niza, Dortmund na ispitu kod Hannovera

Ovog vikenda na rasporedu je sedmo kolo Bundeslige. Pet utakmica će se odigrati danas, tri u nedjelju a jedan susret je odigran jučer. Augsburg je na svom terenu savladao Werder.

Aktuelni prvak, Borussija Dortmund će nakon remija na Etihadu u okviru Lige prvaka, gostovati kod ekipe Hannovera. Ovaj susret je jedan od nazanimljivijih u ovom kolu budući da su obje ekipe u vrhu tabele i nastoje održati priključak za vodećim Bayernom. 

 

Vodeći Bayern nakon šest kola upisao je isto toliko pobjeda te na najbolji način pokazuje svoje ambicije u ovoj sezoni. Na Allianz Arenu im u ovom kolu dolazi neugodni Hoffenheim koji je nakon lošeg starta sezone zaigrao nešto bolje te je u zadnja tri kola ubilježio sedam bodova.

 

Stuttgart našeg Vedada Ibiševića se nakon šest kola nalazi na nezavidnoj 16. poziciji sa samo pet bodova i u ovom kolu im zaista treba pobjeda koja bi ih lansirala u sredinu tabele. U goste im dolazi Bayer iz Leverkusena koji je sezonu počeo dosta bolje te je sakupio duplo više bodova u dosadašnjih šest bodova.

 

Drugoplasirani Eintracht ima dva boda manje od vodećeg Bayerna i ne smije sebi dopustiti kiks u ovom kolu ukoliko želi da održi korak za bavarskom ekipom. Svoje ambicije će morati da pokažu na gostovanju kod u zadnje vrijeme lošeg M'Gladbacha. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Freiburg našeg Mensura Mujdže se nalazi u nimalo dobroj poziciji i nakon šest kola zauzima 14. mjesto na tabeli sa pet bodova. Na svom terenu će u ovom kolu dočekati Nurnberg koji je samo dvije pozicije iznad sa dva boda više. Pobjeda u ovom duelu bi i jednima i drugima značila mnogo u nastavku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.