Zrinjski slavio

Plemići preokretom do pobjede nad Radnikom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Zrinjskog savladali su pod Bijelim brijegom ekipu Radnika sa 2:1 u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Bijeljine su odlično otvorili susret, te su preko Basare već nakon osam minuta igre došli do vodstva od 1:0. Zrinjski nije uspio ozbiljnije ugroziti gol gostiju, koji su iz kontranapada ugrožavali gol Plemića.

Jevtić je u 36. minuti utakmice propustio veliku priliku za Radnik. Izašao je sam pred Hadžića, ali je uspio promašiti nevjerovatnu priliku, da bi samo minut kasnije Kapetan također se našao u dobroj prilici, ali ni on nije uspio iz dobre pozicije matirati golmana Zrinjskog.

Kazna za propištene prilike stigla je u 43. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a precizan izvođač je Igor Aničić za poravnanje rezultata na 1:1.

Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru Zrinjskog. Napadi domaćih su se isplatili u 64. minuti kada nakon centaršuta Radeljića Milan Muminović matira Lučića za preokret i vodstvo od 2:1. To se ispostavio i kao konačan rezultat ovog susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.