Francuz na pragu devete WRC titule

Šest etapa do historije za Loeba

Nakon odvoženog drugog dana relija Francuske, Loebu je ostalo još samo šest etapa do devete WRC titule u karijeri, odnosno 61.54 kilometra.

Citroenov pilot je drugi dan relija počeo u bliskoj borbi sa Fordovim vozačem, Latvalom. Ipak, nakon što je Jari-Matti Latvala na jednom dijelu staze izgubio kontrolu i ispustio 20 sekundi, put je bio čist za Citroenovog vozača i on je imao priliku povećati svoju ukupnu prednsot.

 

"Danas je sve bilo u dobrom redu i bez problema. Osjećao sam pritisak tokom dana, ali nisam htio puno riskirati iz razloga što ne moram pobijediti da bi bio svjetski prvak. Moguća je kiša i loše vrijeme sutra tako da bi završni dan mogao biti težak", izjavio je Loeb.

 

U isto vrijeme, Latvala je ostao iza Francuza sa pobjedama na tri etape i priznao da mu je potrebna puno bolja vožnja da bi se približio Loebu.

 

Sutrašnje etape su dosta kraće i prilike za napad će biti znatno smanjene. Nedjeljna akcija počinje u 09:23h po lokalnom vremenu, sa etapom koja je duga 17.08 kilometara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.