United ubjedljiv

Newcastle nemoćan protiv Crvenih đavola

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su danas kao gosti na St. James Parku ekipu Newcastlea sa 3:0 u posljednjem susretu 7. kola engleske Premier lige.

Crveni đavoli su pitanje pobjednika riješili praktički nakon 16 minuta igre, kada su stigli do dva gola i to oba nakon kornera. U vodstvo ih je doveo Jonny Evans u osmoj minuti utakmice. Robin Van Persie je izveo korner sa desne strane, a Evans je najviši u kaznenom prostoru domaćih, te je zakucao loptu iza leđa Harpera.

Do drugog gola izabranici Sir Aleaxa Fergusona stigli su u 16. minuti. Korner je sada bio sa lijeve strane, a izveo ga je Wayne Rooney. Lopta je išla na prvu stativu gdje je najprisebnii Patrice Evra koji pogađa za 2:0, što će se ispostaviti kao rezultat prvog poluvremena.

Prvu veliku priliku Newcastle je imao u 50. minuti kada je nakon šuta Dembe Ba lopta pogdila prečku.  Sve dileme oko pobjednika riješene su u 71. minuti. Rooney je kratko odigrao do Tima Cleverleya koji fantastičnim golom postavlja konačan rezultat od 3:0.


szólj hozzá: Newcastle vs Man United 0:3 GOALS HIGHLIGHTS

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.