Nakon 17 godina

Hajduku vraćen trofej Maršala Tita

Eldar Ganibegović

Nakon 17 godina splitskom Hajduku je vraćen pehar Kupa Maršala Tita, koju su osvojili kada su u finalu 1991. godine savladali Crvenu Zvezdu.

Nakon osvojenog finala, ubrzo je trofej nestao i nije se znalo gdje je. Navodno su ga čuvali neki ljudi, a sumnjalo se i da ga je netko rastalio pošto se radi o 17 kilograma srebra.

Titov trofej punih 17 godina čuvao je na samo njemu poznatoj lokaciji Juko Strinić, nekadašnji ekonom Hajduka. Uvijek je ponavljao priču da je trofej na sigurnom, a tvrdi da niti jeda Uprava bijelih do ove nije tražila da se pehar nađe u vitrinama na Poljudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.