Zbog izbjegavanja doping kontrole

Juninhu prijeti dvogodišnja suspenzija

Midhat Šljivak

Brazilskom velemajstoru slobodnih udaraca Juninhu Pernabucanu prijeti dvogodišnja suspenzija jer je sredinom septembra izbjegao doping kontrolu.

Juninho će se u petak pojaviti pred Disciplinskom komisijom koja će održati saslušanje 37-godišnjeg fudbalera, a ako se dokaže da je namjerno izbjegao doping kontrolu uslijediće dvogodišnja suspenzija. Eventualna suspenzija bi vjerovatno značila i kraj karijere za ovog sjajnog fudbalera. 
 
Trenutno Juninho nastupa za Vasco De Gamu a karijeru u Evropi je izgradio u Lyonu za kojeg je u 350 utakmica postigao 100 golova, od kojih je velika većina bila iz slobodnih udaraca.
 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.