Širokom tri boda u Trebinju

Široki slavio na Policama protiv Leotara

Midhat Šljivak, foto: Marko Karačić

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su kao gosti u Trebinju ekipu Leotara sa 3:1 u susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica na Policama je bila veoma otvorena. Leotar je u 27. minuti imao sjajnu priliku kada su u jednoj akciji čak trojica fudbalera šutirala na gol, ali nisu uspjeli stići do vodstva.

Imao je i Široki svoje pokušaje, a najbolju priliku je imao Ćorić u 36. minuti, no njegov udarac je bio neprecizan. Ipak, Ćorić se u 40. minuti iskupio. Asistirao je za Brazilca Laga koji je pogodio mrežu Leotara za vodstvo Širokog od 1:0.

Vodstvom Širokobriježana od 1:0 se otišlo na odmor, a Leotar je u nastavku susreta krenuo po brzo izjednačenje. Do njega su i došli u 54. minuti kada je dosuđen penal za Leotar, a precizan izvođač je Radivojević za 1:1.

Napadao je Leotar i dalje, ali su gosti iz Širokog ipak stigli do pobjede. Dalibor Šilić je u 74. minuti pogodio za vodstvo Širokog od 2:1. da bi u 82. minuti Vedran Ješe sa bijele tačke pogodio konačan rezultat od 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.