Plemići gostuju na Koševu

Perić: Imamo samo jedan cilj, a to je četvrtfinale

Adnan Beganović

Danas je na rasporedu sedam revanš susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a svakako će najzanimljivije biti na Koševu gdje će domaće Sarajevu ugostiti Zrinjski, te će pokušati nadoknaditi minus iz prvog susreta (3:1).

U današnji susret momčadi ulaze za različitim raspoloženjem. Naime, Sarajevo je prije par dana u okviru Premijer lige savladalo Borac, dok je Zrinjski poražen od Čelika.

No, nešto slabija igra na Bilinom Polju nije previše uzdrmala Plemiće, koji u Sarajevo dolaze samo s jednim ciljem, a to je plasman u četvrtfinale.

"Mi želimo igrati u četvrtfinalu Kupa i to je naš jedini cilj. Nakon prvog susreta i rezultata koji smo ostvarili naši izgledi za prolaz dalje su nešto porasli, no niti u jednom trenutku se ne smijemo opustiti, a kao opomena može nam biti Čelik", istakao je trener Zrinjskog, Dragan Perić.

"Siguran sam da i Sarajevo ima slične planove kao i mi. I naš protivnik želi u četvrtfinale, pa zbog toga u susret moramo ući kao da je 0:0. Moramo biti jako oprezni, borbeni. Danas neću moći računati na Peru Stojkića, koji je u Zenici dobio crveni karton, dok se s druge strane u tim vraćaju Anto Radeljić i Marin Aničić", dodao je trener Plemića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.