Za Široki je ponovno igrao junior Mirko Marić, a svoj debi upisao je i njegov suigrač Josip Ćorluka

Široki bez problema sa Orašjem u dvije utakmice

Musa: Bili smo apsolutni favoriti

Momčad Širokog Brijega danas je na Pecari ugostila Orašje u uzvratnom susretu šesnaestine finala Kupa BiH.

Široki je veliki posao napravio u prvoj utakmici kada je slavio a visokih 6:0, a u danas ne baš zanimljivoj utakmici, izabranici Slavena Muse slavili su pogotkom Kordića rezultatom 1:0.

„Čestitam Širokom na pobjedi i prolazu dalje. Mi smo svoj plafon dosegli ulaskom među 16 ekipa. Znali smo odmah da nemamo što tražiti protiv Širokog, naš jedini cilj je povratak u Prvu ligu.“, rekao je trener Orašja Đurić.

„Zadovoljstvo je prolazak među osam ekipa. Znali smo odmah nakon izvlačenja da samo apsolutni favoriti i to smo i opravdali. Orašje je danas odigralo puno bolje nego u prvoj utakmici i pokazalo da zaslužuje ulazak u Prvu ligu. Utakmica je pokazala neka rješenja za sljedeće kolo Premijer lige kada na Pecari gostuje GOŠK. Priliku su dobili i neki juniori i tako će u dogovoru sa šefom omladinskog pogona, Tonijem Karačićem, biti i ubuduće, najbolji če dobiti svoju priliku.“, rekao je trener Širokog Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.