Grupa A

PSG osvojio Maksimir, golijada na Dragaou

Zagrebački Dinamo večeras je na svom Maksimiru dočekao Paris Saint Germain od koga je poražen sa 0:2.

Parižani su od starta krenuli silovito te su prijetili preko svog ponajboljeg igrača, Zlatana Ibrahimovića, koji u par navrata nije uspio savldati Kelavu. Ipak, u 33. minuti to mu je pošlo za rukom. Menez je sjajno prošao po lijevoj strani te je poslao povratnu loptu na nekih 10-ak metara, a švedskom internacionalcu nije bilo teško da zatrese mrežu domaćina. Samo deset minuta kasnije, Menez je nakon proigravanja Pastorea strijelac za 0:2, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku susreta, Parižani su igrali onoliko koliko im je dovoljno da održe rezultat iz prvih 45 minuta susreta, te su uspjeli da kući iz Zagreba, odnesu sva tri boda.
 
U drugom susretu grupe A, Porto je na svom terenu dočekao Dinamo iz Kijeva te je u uzbudljivom meču slavio sa 3:2
 
Na prvi pogodak se čekalo do 15. minute, a strijelac gola za domaće bio je Varela na asistenciju Lucho Gonzaleza. Ipak, slavlje domaće momčadi nije dugo trajalo. U 21. minuti Gusev poravnava rezultat na 1:1. Međutim, zahvaljujući Martinezu, portugalska ekipa je na odmor otišla sa golom prednosti. Sjajni napadač je pogodak postigao na asistenciju Rodrigueza.
 
U drugom poluvremenu, gosti ipak dolaze do poravnanja. Igrao se 72. minut kada je Ideye na asistenciju Yarmolenka pogodio za 2:2. Rezultatski egal nije dugo trajao budući da je samo šest minuta kasnije, Martinez na asistenciju Lucha Gonzaleza pogodio za novo vodstvo domaćina i konačan rezultat susreta, 3:2.
 
















NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.