Brose Baskets namučio CSKA, ali do iznenađenja nisu mogli

Midhat Šljivak

Košarkaši njemačkog Brose Basketsa iz Bamberga dobrih 35 minuta su mučili CSKA u Moskvi u 3. kolu Eurolige, ali su na kraju poraženi rezultatom 76:67.

Gosti su odigrali zaista sjajan meč u Moskvi. Nakon prve dionice gubili su pet razlike 25:20 iako su bili itekako ravnopravni ruskom prvaku. Uspjeli su u drugoj dionici smanjiti prednost CSKA, te se na odmor otišla sa samo jednim poenom prednosti za Armejce 36:35.

I u nastavku zaista odlična košarka. Oba tima su imala periode svoje igre, a treću četvrtinu ponovo su dobili Nijemci 18:15, pa se u posljednjih deset minuta ušlo njihovim vodstvom 53:51.

Izjednačena košarka igrala se do sredine igre u posljednjoj dionici, kad a ipak, CSKA pravi odlučujuću prednost, te mirno privodi utakmicu kraju za novu pobjedu.

Sonny Weems je ponovo bio najefikasniji u sastavu CSKA sa 17 poena, dok je kod Brose Basketsa Bostjan Nachbar ubacio 21 poen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.