Bundesliga

Szalai razmontirao Hoffenheim

U okviru devetog kola njemačke Bundeslige, danas je odigrao pet utakmica u popodnevnom terminu.

Nastavlja se agonija Hoffenheima ove sezone. Ekipa reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Salihovića u ovom je kolu gostovala u Mainzu, gdje je poražena od istoimenog domaćina rezultatom 3:0

Adam Szalai je u 21. minuti pogodio za vodstvo Mainza od 1:0, a isti je igrač već u prvoj minuti drugog poluvremena pogodio i uduplao vodstvo svoje ekipe nad indisponiranim gostima iz Sinsheima. Junak susreta, Szalai, je u 64. minuti postigao svoj hat-trick za vodstvo Mainza od 3:0.

Aktuelni prvak Njemačke, Borussija iz Dortmunda, gostovala je kod Freiburga, u čijem je dresu 90 minuta odigrao Mensur Mujdža. Po snijegom prekrivenom terenu, igra se dosta teško razvijala, pa je prvo poluvrijeme završilo bez golova 0:0.

U nastavku je Banjalučanin Neven Subotić u 54. minuti doveo Dortmund u prednost, na asistenciju Marca Reusa. Pobjedu Dortmunda osam minuta prije kraja ovjerio je Mario Gotze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.