Rudar nije miljenik sreće

Sutra u 16:30 sati: Duel Zrinjskog i Rudara se ponavlja

Adnan Beganović

Zbog vremenskih nepogoda danas je u Mostaru prekinut susret 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Rudara, a sutra će se od 16:30 minuta igrati novi susret.

Dakle, duel između Zrinjskog i Rudara igrat će se sutra od 16:30 minuta. Neće biti nastavljen, nego će se igrati od početka, tako da gosti koji su vodili sa 2:1 mogu žaliti, no pravila su neumoljiva.

Naime, kako SportSport.ba saznaje u Pravilniku za takmičenje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovina u članu 60 stav 3 stoji da se susret ponavlja ukoliko nije odigrano 80 posto istog. U slučaju da se odigralo 80 posto susreta isti bi bio registrovan postignutim rezultatom, u ovom slučaju 1:2.

Na kraju je važno i istaći da ukoliko vremenski uslovi i sutra ne budu dozvolili odigravanje susreta, onda će Takmičarska komisija odrediti kada će vse isti odigrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.