Turci nošeni Curtisom Jerrellsom do pobjede

Tri serije Besiktasa od 8:0, za pobjedu u Litvaniji

U drugoj utakmici večeri, također u okviru grupe D, snage su odmjerili Lietuvos Rytas i Besiktas. Bio je to važan duel za mjesto koje vodi u TOP 16 fazu, a slavio je Besiktas, rezultatom 73:67. 

Lietuvos je tražio priliku da dođe do druge pobjede i tako se izjednači sa gostima na tabeli. Goste bi pobjeda odvela na prag drugog kruga. 
 
U izuzetno tvrdih prvih pet minuta vidjeli smo svega sedam poena od obje ekipe. Lietuvos je vodio 4:3. Do kraja prve četvrtine obje ekipe su popravile svoj napadački učinak, a Litvanci su riješili ovaj dio igre u svoju korist, rezultatom 20:17. Besiktas serijom 8:0, u prve četiri minute igre u drugoj četvrtini dolazi do plus pet. Lietuvos je uspio stići goste, ali ne i prestići pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom, 33:33. 
 
Drugo poluvrijeme Besiktas otvara bolje i dolazi do nove serije od 8:0. Lietuvos je potom još jednom zaigrao bolje, mogli su Litvanci i preokrenuti, ali je Jerrells zadržao Besiktas u vodstvu. Treća četvrtina završena je minimalnim vodstvom tima iz Istanbula, 49:48. Ništa novo ni u posljednjoj četvrtini. Da je Lietuvos bolje otvarao četvrtine, vjerovatno bi i slavio. Ovako su teren napustili pognutih glava. Gosti prave novu seriju, još jednom 8:0 i dolaze na prag pobjede u Litvaniji. Tako je i bilo, a Turci su slavili rezultatom 73:67. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je odlični, Curtis Jerrells sa 23 poena, dok je Markota dodao 13. Kod domaćina najefikasniji je bio Babrauskas sa 14 postignutih poena. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.