NBA liga

Kevin Durant nezaustavljiv za Bullse

Edmir Škorić

Sjajni Kevin Durant prevodio je košarkaše Oklahoma City Thundera do pobjede na gostujućem parketu kod Chicago Bullsa 97:91.

U duelu Bullsa i Thundera bilo je rezultatski neizvjesno, a isto tako je bilo jasno da će presuditi individualni kvalitet. Raspoloženiji od drugih bio je Durant, koji je s 24 poena gostima donio trijumf na kraju. 
 
Tako je 46 sekundi prije kraja zabio za 91:87, a onda i za 93:89. Noah je smanjio na 93:91, a "Durantula" ovjerio pobjedu svoje momčadi s dva realizirana slobodna bacanja. Prava "štetočina" kod Thundera bio je Russell Westbrook, koji je izgubio čak 22 lopte unatoč 12 upisanih asistencija. 
 
Uz Duranta se istakao i Španjoac Serge Ibaka sa 21 poenom, devet skokova i četiri blokade. Kod Bullsa je Luol Deng postigao 27 poena, a Richard Hamilton 20. Kirk Hinrich je još kod "bikova" bio dvoznamenkast sa 12 poena.
 
U drugoj utakmici večeri LA Clippersi su lagano, 103:90 rezultatom, savladali Portland Trail Blazerse. Gosti su vodili i preko 20 koševa u prvom dijelu, ali u nastavku su dopustili domaćinu da se vrate i na samo četiri koša zaostatka.
 
Ipak, dvije minute pred kraj odlaze Clippersi na nedostižnih 15 poena razlike te stižu do svoje četvrte pobjede u sezoni. Najbolji kod njih bili su Jalam Crawford sa 25 poena te DeAndre Jordan i Chris Paul sa po 21 poenom. Kod nemoćnog Portlanda Nicolas Batum je ubacio 23 poena.

NBA liga, četvrtak:
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 91-97 (Deng 27k, Hamilton 20k / Durant 24k, Ibaka 21k, 9s)
Portland Trail Blazer - LA Clippers 90-103 (Batum 23k, 9s, 5a / Crawford 25k, Paul 21k, 6a)
 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.