Policija prekinula istragu

Sudija Clattenburg oslobođen optužbi

A. Haznadarević

Istraga protiv sudije Marka Clattenburga, koja je podignuta nakon optužbi od strane čelnika Chelseaja, definitivno je prekinuta, navodi se u saopštenju britanske policije.

"Sproveli smo dio istražnih radnji i nijedna od navedenih osoba, koje su navodno oštećene, nije nam se javila. Bez žrtava ili dokaza ne postoji ni zločin, kao ni prekršaj koji bi trebali istražiti", navodi se u saopštenju otočkih istražnih organa.

 

Ipak, ukoliko se pojave novi dokazi, istraga se može nastaviti. S druge strane, tek će biti objavljena presuda od strane Fudbalskog saveza Engleske, ali budući da je policija prekinula svoju istragu, ishod odluke FA je manje-više poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.