Jose Birukov Aguirregaviria

"Od jugoslovenskih košarkaša samo je Delibašić bio plemenit"

Adnan Beganović

Nekadašnji košarkaši reprezentativac Sovjetskog saveza Jose Biriukov Aguirregaviria dao je intervju za magazin Jot Down.

Pomenuti košarkaš u intervju je između ostalog istakao da je Dražen Petrović bio limitiran košarkaš.

"Petrović je bio sjajan šuter, ali ne i sjajan igrač. Istina, psihološki je bio dominantan, ali za mene je Toni Kukoč bio bolji", istakao je Birjukov.

Biriukov se osvrnuo i na odnos Petrovića i Arvydasa Sabonisa.

"Urbana je legenda da su oni bili prijatelji, ali Sabonis nikad nije volio Jugoslovene. Smatrao ih je provokatorima, a na terenu je kao i svi iz SSSR-a bio plemenit za razliku od Jugoslovena. Iznimka je bio samo Mirza Delibašić", zaključio je Biriukov.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.