HNL, 16. kolo

Dinamo deklasirao Zadar, gol mladog Halilovića

Edmir Škorić

Mladi hrvatski reprezentativac i potencijalni bh. reprezentativac Alen Halilović bio je strijelac u visokoj pobjedi Dinama nad Zadrom.

Nakon serije loših rezultata, Dinamo se vratio u formu i deklasirao Zadar na Maksimiru. Modri su poveli u petoj minuti preko Kovačića, da bi Hallilović u 36. minuti udvostručio prednost svoje momčadi.

Sve do 71. minut to je bio aktivan rezultat, a onda u sedam minuta još tri gola u mreži nemoćnih Zadrana. Prvo je Beqiraj u 71. minuti poentirao, zatim Pivarić dvije minute kasnije, a na kraju i iskusni Krstanović u 78. minuti.



Dinamo je ubjedljivo vodeća momča HNL-a sa 38 bodova iz 16 utakmica. Podsjetimo da su pored ove, danas u Hrvatskoj odigrane još dvije utakmice.

Zagreb Ćire Blaževića minimalno je poražen u Koprivnici, a pobjedu Slavenu donio je Canadjija pet minuta prije kraja prvog dijela. Cibalija je u Vinkovcima savladala Split sa 2:1.

HNL, 16. kolo:
Cibalia - Split 2:1 (Mazalović 18 - penal, Filipović 55/ Baraban 7)
Dinamo - Zadar 5:0 (Kovačić 5, Halilović 36, Beqiraj 71, Pivarić 73, Krstanović 78)
Slaven - Zagreb 1:0 (Canadjija 40)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.