Premier liga, 12. kolo

City peticom častio Villu, WBA srušio Chelsea

Midhat Šljivak

Manchester City je na Ettihadu  u susretu 12. kola engleske Premier lige ugostio Aston Villu, a na kraju su Građani slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Hart je u prvih 20 minuta u dva navrata spašavao Građane. Prvo je "izvadio" City nakon greške Kompanyja, da bi potom  fenomenalno odbranio šut Bentekea. Građani su imali nekoliko pokušaja prema golu Ville, ali su tek u 43. minuti stigli do vodstva, nakon što je David Silva nakon velike gužve sa dva metra pospremio loptu u mrežu. U 54. minuti Aguero je povećao prednost Građana na 2:0, nakon sumnjivo dosuđenog penala. Novi penal je viđen u 65. minuti, kada Tevez preuzima odgovornost, te pogađa za 4:0.  Aguero je tri minute kasnije svojim drugim golom povećao na ubjedljivih 4:0.  Edin Džeko je u igru ušao u 69. minuti, a pet minuta kasnije je započeo akciju koju je završio Carlos Tevez za ubjedlivih i konačnih 5:0.

Jedan od derbija kola igran je u Birminghamu gdje je WBA savladao Chelsea sa 2:1.

WBA je poveo u 10. minuti. Odličnu akciju i centaršut Morrisona završio je Shane Long koji je bez većih problema matirao Cecha za vodstvo West Bromwicha od 1:0.  Do poravnanja su Plavci stigli u 39. minuti. kada Hazard koristi ubacivanje Azpilicuete, te glavom poogađa za 1:1.

Šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno West Bromwichu da dođe do novog vodstva. Long je ovaj put centrirao, a Peter Odemwingie pogađa ponovo glavom za 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao te je WBA došao do velika tri boda.

Everton je na gostovanju u Readingu poražen rezultatom 2:1. Do vodstva je tim iz Liverpoola stigao u 10.  minuti preko Stevena Naismitha. Le Fondre je u 51. minuti poravnao na 1:1, a tri boda domaćem timu donio je isti igrač u 79. minuti sa bijele tačke.

Derbi začelja igran je u Londonu gdje je QPR dočekao Southampton, a gosti su upisali veoma važna tri boda slavivši rezultatom 3:1.

Rickie Lambert je u 23. minuti doveo Svece u vodstvo, da bi u 45. minuti Puncheomn povisio na 2:0. QPR je na samom početku drugog poluvremena smanjio na 2:1 golom Juniora Hoiletta u 49. minuti, ali je sve dileme oko pobjednika riješio autogolom Ferdinad u 83. minuti susreta za konačnih 3:1.

Liverpool je na Anfiledu savladao Wigan sa 3:0. Nakon što u prvom poluvremenu golova nije bilo  u nastavku Liverpool stiže do pobjede. Suarez je u 47. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, dabi deset minuta kasnije Urugvajac ponovo zatresao mrežu gostiju za vodstvo od 2:0, a  konačan rezultat susreta od 3:0 postavio je Jose Enrique u 66. minuti susreta.

Swansea je osvojio tri boda protiv Newcastlea na St. James Parku rezultatom 2:1. Michu je u 58. minuti pogodio vodstvo za 1:0, da bi na 2:0 povisio De Guzman u 87. minuti.Konačnih 2:1 postavio je Demba Ba u drugoj minuti nadoknade.













NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.