Newcastle dvije sedmice bez Ben Arfe

Midhat Šljivak

Menadžer Newcastlea Alan Pardew saopštio je danas kako će francuski fudbaler Hatem Ben Arfa odsustvovati sa terena u naredne dvije nedjelje zbog povrede zadnje lože.

Ben Arfa se povrijedio u sinoćnjem duelu protiv Maritima u Evropskoj ligi, a prve prognoze su bile i te kako zabrinjavajuće, ali dodatnim pregledima je utvrđena lakša povreda, te će Ben Arfa propustiti naredne dvije sedmice.

"Srećom nije tako ozbiljna povreda kako smo u prvom trenutku mislili. Ben Arfa će biti spreman za igru već za dvije sedmice", rekao je Pardew.

Francuz će propustiti tri meča Premier lige protiv Southamptona, Stokea i Wigana, te posljednje kolo Evropske lige sa Bordeauxom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.