Kavala od gotovog napravila veresiju, Mitrović bez učinka

Kavala ispustila 20 poena prednosti protiv Ikarosa

Kavala Nemanje Mitrovića na svom je parketu dočekala Ikaros i u drugom poluvremenu prokockala dvadeset poena viška, te izgubila, 83:82.

Prvih pet minuta utakmice Ikaros nije mogao do koša, što je Kavala znalački iskoristila i napravila seriju, 14:0. Nakon prvih deset minuta Kavala je vodila 27:13. Ista slika na terenu i u drugoj četvrtini. Kavala je bolja ekipa na terenu i na odmor odlazi sa vodstvom 49:29.

 

U nastavak je Ikaros ušao mnogo bolje, a treću četvrtinu su riješili u svoju korist, 27:17. Nije Kavala dozvolila gostima da se vrate u susret u prvih pet minuta igre u odlučujućem periodu. Na polovini igre u posljednjoj četvrtini imali su plus 12, a onda je uslijedila serija gostiju, pa smo imali egal u posljednjoj minuti, a Ikaros je stigao i do potpunog preokreta i slavio 83:82.

 

Najefikasniji u redovima Kavale bio je Gagaloudis sa 26 postignutih poena, dok je Coleman dodao 15. Nemanja Mitrović je odigrao osam minuta, ali se nije upisao među strijelce. U redovima gostiju po 23 poena postigli su Kyritsis i Gibson.  

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.