Dosta ponuda za bivšeg bh. reprezentativca

Markić: Sarajevski klubovi? Niko me nije kontaktirao

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Toni Markić završio je svoju karijeru u Zrinjskom, ali još uvijek nije siguran gdje će nastaviti karijeru. U razgovoru za naš portal kaže kako ima dosta interesanata.

"Zasad nema ništa konkretno. Rano je još uvijek govoriti o tome. Ima dosta upita, dosta je zainteresiranih strana...", kaže Markić u razgovoru za SportSport.ba, a na pitanje da li postoji mogućnost da zaigra u jednom od sarajevskih klubova, Željezničaru ili Sarajevu, jasno je odgovorio:

 

"Niko me nije kontaktirao iz sarajevskog kluba. Možda se moglo pročitati svašta u vezi toga, ali apsolutno me niko od navedenih klubova nije kontaktirao, a iskreno ni moja želja nije da ostanem u Premijer ligi. Prvo gledam da se 'lansiram' u inozemstvo".

 

Možda i neka posebna želja kada je u pitanju tvoja potencijalna nova liga, odnosno klub u kojem ćeš nastaviti karijeru?

 

"Ne znam, kako god da se okrene mislim da je svaka inozemna liga puno kvalitetnija od naše i obzirom da sam još mlad, za mene će to biti pozitivan korak naprijed."

 

Polusezona je završena. Zrinjski se na kraju jesenjeg dijela prvenstva zadržao u vrhu, a i u polufinalu je Kupa.

 

"Kako smo krenuli, očekivao sam više. Međutim, uhvatila nas je neka kriza i na kraju smo se čak i dobro izvukli iz nje. Sve u svemu, igrali smo dobro i na kraju svi mogu biti zadovoljni. Vjerovatno odlazim iz kluba, kojem želim puno sreće i ovom prilikom bih se zahvalio vjernim Ultrasima za svu podršku koju su meni i suigračima davali tokom proteklih sezona."

 

Poziv u reprezentaciju?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Očekujem, naravno. Ako odem u normalan i stabilan klub i gdje ću redovno igrati i napredovati, onda mislim da neće biti problema i da ću u budućnosti nositi dres bh. reprezentacije."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.