Ognjen Kuzmić odličan u pobjedi Joventuta

Real Madrid i dalje bez poraza, double-double Kuzmića

Sinoć su u Endesa ACB ligi odigrana četiri susreta, a novi trijumf ostvarila je odlična Valencija. Danas su na rasporedu novi dueli desetog kola. 

Joventut - Canarias 92:81

 

Joventut našeg Ognjena Kuzmića je na svom parketu ugostio Canarias. Već u prvih 20 minuta ekipa iz Badalone je stavila gostima do znanja da nemaju šta tražiti u ovome duelu. Sve do sredine prve četvrtine držali su gosti priključak, a onda je Joventut ubacio u brzinu više. U drugih deset minuta ušli su sa vodstvom, 33:13. Do kraja prvog poluvremena ta je prednost samo narasla, pa je domaćin na odmor otišao sa 25 poena viška.

 

U drugom poluvremenu domaćin je neprepoznatljiv. Canarias je odigrao vrhunsku odbranu i limitirao Joventut na šest poena u trećoj četvrtini. Gosti su ovaj period dobili rezultatom, 25:6. Nastavio je gost sa dobrom igrom i u posljednjih deset minuta, pa se prednost Joventuta istopila na svega jedan poen. Nije domćin dozvolio gostima takav preokret i na kraju je ipak vratio dvocifrenu prednost i slavio, 92:81.

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Fisher sa 29 poena. Naš Ognjen Kuzmić zabilježio je double-double učinak, imao je 11 poena i 11 skokova. Kod gostiju 18 poena postigao je Guillen.

 

Real Madrid - Zaragoza 94:79

 

Real je danas u Palati sportova dočekao Zaragozu. Prva četvritna protekla je u odličnoj igri obje ekipe, posebno u napadu. Igralo se koš za koš, a na početku drugih deset minuta ekipe su bile izjednačene. Madriđani su bolje odigrali nastavak prvog poluvremena i na odmor otišli sa prenošću, 47:40. 

 

U nastavku susreta Zaragoza nije dozvolila Madriđanima da prelome utakmicu. Imao je Real i plus 13, ali je u posljednju četvrtinu ušao sa vodstvom, 66:60. Međutim Real je u posljednjoj četvrtini opet zaigrao bolje i slavio 94:79.

 

Najefikasniji u redovima Madriđana bio je Carroll sa 18 poena, dok je Rudy Fernandez dodao 15. Kod gostiju Henk Norel je postigao 20.   

 

Lagun Aro - Caja Laboral 69:71

 

Lagun Aro je na svom parketu ugostio Caju Laboral. Ekipa iz Vitorije igra ispod očekivanja ove sezone, ali protiv današnjeg domaćina morali su tražiti pobjedu. U jako loših prvih deset minuta, sa malo koševa, bolje se snašla Caja i dobila ovaj period igre, 15:10. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolja igra obje ekipe. Lagun Aro je smanjio prednost i ekipa iz Vitorije na odmor je otišla sa vodstvom, 37:36. 

 

Drugo poluvrijeme bolje otvara domaćin, odlično su se košarkaši Lagun Ara suprotstavili Caji i u odlučujuću četvrtinu ušli sa tri poena viška. Imao je Lagun Aro prednost do samog kraja, ali je Caja bolje odigrala završnicu i tijesno slavila, 71:69. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nocioni sa 21 poenom. Kod domaćina 27 poena postigao je Salgado. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.